Vraag die energietoeslag aan!

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 10:52

Heb jij of (een van) je ouder(s) alleen maar een AOW inkomen en geen aanvullend pensioen? En heb je de energietoeslag nog steeds niet aangevraagd? Lees dan snel verder, anders loop je veel geld mis!

Zij die niet  vragen worden overgeslagen

Bijna iedere gepensioneerde die alleen een AOW-uitkering ontvangt en geen - of heel weinig -  aanvullend pensioen, kan  energietoeslag krijgen. Het bedrag is in juli verhoogd van € 800 naar € 1.300 voor het jaar 2022!  Je moet dan wel zélf in actie komen. Want alleen de mensen die via de gemeente een lage uitkering ontvangen, krijgen deze toeslag automatisch. Alle anderen moeten zelf een aanvraag doen.

 

Wat is de grens?

De meeste gemeenten in Nederland hanteren een grens van 120% van het sociaal minimum. Voor gepensioneerden komt dat neer op de volgende bedragen:

  • Alleenstaand en gepensioneerd € 1.455,67 netto per maand (inclusief vakantietoeslag).
  • Gehuwd of samenwonend en gepensioneerd € 1.971,05 netto per maand (inclusief vakantietoeslag).

Zijn je inkomsten lager? Vraag dan die toeslag aan!

Nu alles steeds maar duurder wordt, is € 1.300 extra toch mooi meegenomen. Voor je uitkering en andere toeslagen (zorgtoeslag/huurtoeslag) heeft het geen gevolgen. Dus waarom dat geld laten liggen als je er recht op hebt?  Ga naar de website van je gemeente en zoek naar: energietoeslag aanvragen.

 

Wat heb je nodig?

Dat is niet bij elke gemeente hetzelfde, maar in elk geval:

  • Een ID-bewijs
  • Bewijs van je inkomsten
  • Bewijs dat rekeningnummer op jouw naam staat

Online aanvragen werkt het snelst. Er wordt dan gevraagd om documenten te uploaden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk natuurlijk. Misschien kun je iemand helpen die niet zo digitaal vaardig is? Zeker weten dat diegene blij zal zijn als de gemeente beslist dat die € 1.300 energietoeslag uitbetaald gaat worden. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.