Vuurwerk....het blijft me verbazen

De berichten over de vuurwerkverkopen hielden mij nogal bezig vorige week. Ik ben heus niet roomser dan de paus en ik vind het ook prachtig om te zien. Maar de bedragen die ermee gemoeid zijn lopen toch echt alle spuigaten uit?

Lees meer »

Toeslagen, ze zijn er niet voor niks

Het was al aangekondigd op de 3e dinsdag in september (Prinsjesdag). Toen leek 2023 nog heel ver weg. Vanaf vandaag is het nog maar één maand. Hoog tijd om nog eens te checken of je komend jaar misschien wél recht hebt op een toeslag. Omdat we allemaal te maken hebben met (veel) hogere kosten, komen meer mensen daarvoor in aanmerking in 2023. Het is de moeite waard, maar je moet er soms wel iets voor doen.

Lees meer »

One Love aanvoerdersband

Ik schrijf niet over mijn dienstverlening. En ik bied geen tips, e-books of workshops aan. Huh? Waarom niet? Dat doet toch iedereen? Precies! En daarom doe ik dat dus juist niet. Eigenwijs? Misschien wel. Dat is ook wijs heb ik weleens gehoord.

Lees meer »

Lezen is een feest

Lezen. Iets wat voor jou zo vanzelfsprekend is, dat je er amper bij nadenkt. En dat is nou net het ‘probleem’. Omdat je leest zonder er eigenlijk bij na te denken, vergeet je heel makkelijk dat er veel mensen zijn die dat níet kunnen. Of in elk geval niet heel goed. En wat gebeurt er als je ergens niet zo goed in bent? Dan is het minder leuk. Dus doe je het ook liever niet. Met als gevolg dat je er niet beter in zult worden.

Lees meer »

En wéér 3 maanden erbij

Omdat we -gemiddeld- allemaal steeds ouder worden, gaat de AOW-leeftijd in 2028 weer omhoog. Naar 67 jaar en 3 maanden. Maar let op dat woordje gemiddeld. 

Lees meer »

Klantenservice

Elke marketeer, tekstschrijver, copywriter, content creator (of hoe we onszelf ook noemen) heeft het bijna alleen nog maar over gevonden worden in Google. Want dat is een must. Als je niet bovenaan staat in de zoekresultaten doe je niet mee. Maar is dat nou echt het enige waar het om draait? Is dat echt het belangrijkste voor je bedrijf? Het leveren van kwaliteit moet toch op nummer één staan? En wat denk je van de klantenservice?

Lees meer »

Prijzen en verbruik energieplafond 2023 zijn bekend

Niet iedereen zal gelijk staan juichen, maar het is tóch goed nieuws.  De prijs voor een kuub (m3) gas wordt € 1,45 en voor een kilowattuur (kWh) stroom € 0,40.  En in november en december 2022 hoeven we ook minder te betalen aan onze energieleverancier.

Lees meer »

Hoe hoog is jouw plafond?

Kun je het met je vingertoppen aanraken als je op je tenen staat? Dan ben je behoorlijk lang! Of… je hebt misschien een verlaagd plafond. Of…een wat ouder huis met een balkenplafond. Hoe dan ook, elk plafond is anders. Waarom denkt de overheid dan dat er één lijn getrokken kan worden? Een energieplafond. Wordt dat het woord van het jaar 2022?

Lees meer »

Voor niets komt de zon op

Laten we met z’n allen hopen dat die veel warmte blijft geven in de herfst en winter van 2022. De rest van dit jaar laat de overheid ons namelijk in de kou zitten.

Lees meer »

Voor iedereen met inkomen in Box 3

Heb je aangifte gedaan in 2021 en had je inkomen in box 3? Dan krijg je vanaf deze week (vanaf 22 augustus 2022) de aanslag in de brievenbus. Niet iedereen tegelijk, want dan raakt de belastingdienst overbelast. Tot half december 2022 is er daarom kans op die blauwe envelop.

Lees meer »

Vraag die energietoeslag aan!

Heb jij of (een van) je ouder(s) alleen maar een AOW inkomen en geen aanvullend pensioen? En heb je de energietoeslag nog steeds niet aangevraagd? Lees dan snel verder, anders loop je veel geld mis!

Lees meer »